Afdruk  |  Privacy
A- A A+

Openingstijden

Wanneer zijn de winkels, postkantoren, musea, restaurants enz. voor publiek geopend?

 

Winkels
De meeste winkels zijn van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur geopend, op zaterdagen van 9 tot 16 of 18 uur. Sommige plaatsen bieden een koopavond (tot 20 of 21 uur) op donderdag of vrijdag aan. Grotere winkels zijn van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 22 of 24 uur geopend. In de plaatsen aan de kust en op de eilanden zijn sommige winkels ook op zondagmiddag geopend. Voor informatie over openingsuren op zondag of koopavonden neemt u a.u.b. contact op met het plaatselijke toeristenbureau van uw plek van bestemming.

 

Banken
De openingstijden van de banken verschillen per bank. De meeste banken zijn in ieder geval van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 uur en 16 uur geopend. Op Woensdagmiddag zijn de banken vanaf 13 uur gesloten. Op zaterdag en zondag zijn de banken gesloten.

 

Postkantoren
Normale postkantoren zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 12 uur en van 14 tot 18 uur geopend. Op zaterdagen zijn zij tussen 7.30 uur en 12 uur geopend.

 

Apotheken
De normale openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot en met 17.30 uur. ´s Avonds en in de weekenden zijn de apotheken volgens een vervangingsrooster geopend.

 

Restaurants
Hier verschillen de openingstijden nogal, maar meestal zijn restaurants van 11 uur tot 14 uur en dan ´s avonds weer vanaf 17 uur tot 23 uur geopend.

 

Musea
De openingstijden zijn verschillend, maar de meeste musea zijn vanaf 11 uur tot en met 17 uur de hele week geopend, behalve op de maandagen.


Pagina afdrukken
Openingstijden
    Travel planner: 0
    TESTPAGE:5213