Afdruk  |  Privacy
A- A A+
Lekker fietsen in Ostfriesland

De Ostfrieslandroutes

De Ostfrieslandroutes

Voor alle fietsers die Ostfriesland en zijn cultuur willen leren kennen, zijn vier thematische, meerdaagse fietsroutes samengesteld die uitstekend geschikt zijn voor een korte vakantie net over de Duitse grens. Typerend voor deze landstreek zijn: water & weidsheid, oude & nieuwe havens, tuinen & kastelen en zeerovers & stamhoofden. Samen ontsluiten deze vier delen van het fietskwartet het gehele Ostfriese schiereiland. Natuurlijk hebben we bij het uitzetten van de toeren voor de mooiste routes gekozen. Ook is er voldoende tijd voor een bezoek aan de bezienswaardigheden onderweg en het inlassen van een pauze in een van de fietscafés of restaurants. Ook cultuurtips ontbreken niet.

Wie meer tijd  heeft en benieuwd is wat Ostfriesland nog meer te bieden heeft, combineert gewoon twee of meer toeren. Ons Fietsvakantieteam staat voor u klaar, zodat u van een onvergetelijke fietsvakantie kunt genieten.


water & weidsheid

Vanuit Leer maakt u tijdens deze vierdaagse toer kennis met Ditzum, Wiesmoor en Rhauderfehn. De cultuurtip bevat een bezoek aan onder meer de Museumshafen, een klein openluchtmuseum met historische schepen, en het streekmuseum in Leer. Een Ostfriese theetafel en een havenrondvaart maken deel uit van dit arrangement.

voort

zeerovers & stamhoofden

Tijdens deze vierdaagse fietstoer maakt u kennis met Emden, Greetsiel, Dornum en Aurich. Een bezoek aan het ‘Piratennest’ van de roemruchte middeleeuwse piraat Störtebeker in Marienhafe en het Ewige Meer (eeuwige zee), het grootse hoogveenmeer van Duitsland, staan op het programma

voort

oude & nieuwe havens

Het Sielhafenmuseum in Carolinensiel is een van de vele spannende plekken die u op deze vijfdaagse toer van Varel via Wittmund, Carolinensiel, Jever en Wilhelmshaven kunt ontdekken.

voort

tuinen & castelen

Tijdens deze fietstocht komt u door Rastede, Bad Zwischenahn, Westerstede, Wiesmoor en Bockhorn! U brengt een bezoek aan het ‘Park der Gärten’ en het tuinenpark ‘Blumenreich’ in Wiesmoor.

voort
Pagina afdrukken
    Travel planner: 0
    TESTPAGE:5388