Afdruk  |  Privacy
A- A A+
Lekker fietsen in Ostfriesland

Ostfrieslandroutes

Voor alle fietsers zijn vier thematische, meerdaagse fietsroutes samengesteld die typerend voor deze landstreek zijn: water & weidsheid, oude & nieuwe havens, tuinen & kastelen en zeerovers & stamhoofden.

voort

Int. Dollard Route

Kieviten, blauwe reigers en aalscholvers, kluten en scholeksters zijn slechts enkele van de talrijke vogelsoorten, die de fietser begeleiden. Ook op de dollart met de veerboot Dollart van Ditzun naar Delfzijl.

voort

Deutsche Fehnroute

Onderweg op de oudeste fietsroute duitslands. Het begrip “fehn” staat daarom voor een ontginningsmethode. Er moesten bevaarbare kanalen worden gegraven.

voort

Ammerland Route

De Ammerland Route is de “koningsweg” onder de fietspaden in het Ammerland. Vorbij aan de karakteristieke tuinen en oude kastelen is er veel te ontdekken.

voort

Tour de Fries

De Tour de Fries gaat afwisselend door de stad en over het land. Ze voert langs de Jadebusen en passeert mooie badplaatsen als Carolinensiel en Schillig. Hier kan men heerlijk in de zee zwemmen of langs het strand wandelen.

voort

Friesenroute Rad up Pad

De Friesenroute gaat via de zeehavenstad Emden, waar een bezoek van het Oost-Friese Landesmuseum en de Kunsthalle Emden de moeite waard zijn, naar Norddeich, altijd langs de kust.

voort
Pagina afdrukken
    Travel planner: 0
    TESTPAGE:5203